Mijn verhaal tot nu toe

Opgegroeid

Als zoon van een bijbelleraar en evangelist in Limburg groei ik op in een omgeving waar roeping een alledaagse realiteit is. Als gezin wonen we naast de kerk waar we bij betrokken zijn. Het normale leven en het geestelijke leven zijn bij ons thuis één.

Bijbelverhalen

In mijn tienertijd word ik geraakt door de bijzondere verhalen uit de Bijbel. In mijn studententijd gaan die verhalen meer voor me leven en maak ik ze meer eigen.

Scriptie

Mijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht rond ik af met een scriptie over organisatie-identificatie en vertrouwen in topmanagement. Thema's die nu - jaren later - nog met me meereizen.

Leefgemeenschap

Na mijn universitaire studie verdiep ik me een jaar lang verder in de Bijbel. Een jaar lang woon ik in een leefgemeenschap samen met een gemêlleerd gezelschap aan studenten. Allemaal heel anders en toch ontdekken we in elkaar de puurheid. We delen ervaringen en verhalen uit het verleden en het nu.

Communicatie

Dat jaar ontdek ik dat ik graag verder wil in de 'communicatie'. Wat wil ik dan 'communiceren'? Ik moet denken aan: christelijk + onderwijs + een beetje groot. Zo kom ik bij de Christelijke Hogeschool Ede terecht. In de ruim 9 jaar dat ik hier werk op de communicatie-afdeling maak ik kennis met alle formele en informele dynamieken binnen een kennisorganisatie. Geholpen door de post-hbo senior communicatieadviseur (Van der Hilst) specialiseer ik mij in corporate communicatie en identiteitsmarketing. Op de hogeschool ben ik bovendien mede-oprichter van een interne beweging die de missie van de hogeschool wil aanscherpen. Ook ontwikkel ik inspirerende programma's voor studenten en young professionals.

Gezin

In die tijd trouw ik met Erika. Inmiddels is ons gezin 4 kinderen rijk: Matthias, Jedidja, Sarah en Boaz. We wonen in Ede en zijn actief in een buurtcommunity.

Vernieuwing

Mijn persoonlijke missie krijgt een boost als ik bij een kerkelijke vernieuwingsbeweging aan de slag ga. Ik ben daar o.a. verantwoordelijk voor de marketing van een vernieuwende leidersconferentie ('There is More'). Ook ben ik mede-verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een leiderschapstraject voor kerkelijke leiders en ondernemers. Een professioneel uitdagende werkplek die tegelijkertijd een persoonlijke leerplek is om te groeien in persoonlijk leiderschap en levensvisie.

Mentor

Met de opgedane ervaring ga ik aan de slag in een transitieteam van een netwerk van young professionals die willen groeien in impact. Doelstelling is om mentorgroepen voor young professionals te starten met het oog op impact in de samenleving. Zelf word ik mentor van één van deze mentorgroepen.

Transitie

Als m'n contract afloopt, neem ik een jaar de tijd voor een persoonlijke transitie. Na 12 jaar loondienst merk ik dat ik toe ben aan een nieuwe manier van werken. Vier dagen op kantoor, dat wordt 'm niet meer. Maar welke vorm? Tientallen netwerk-gesprekken, bijzondere ontmoetingen, nieuwe ontdekkingen en voorzichtige experimenten verder, neem ik een week voor 'Corona', het besluit om voor mezelf te beginnen.

Corona

De ruimte om een ondernemingsplan te schrijven verdwijnt als de kinderen thuis komen te zitten. Ik kies ervoor om me over te geven aan de situatie: er zijn voor m'n vrouw en kinderen. Op de dag dat ik het ondernemingsplan moet inleveren bij het UWV ontvang ik opééns inspiratie: ik ga me richten op ondernemers en professionals die - mede door Corona - ook die switch willen maken in hun werk en daarmee te groeien in impact.

Proces

Maar hoe ga ik precies van start? Ik kies ervoor om mijn eigen proces leidend te laten zijn. De wereld na Corona is zó onzeker geworden en verandert zó snel, dat je met improviseren en intuïtief handelen meer bereikt dan met voorbedachte plannen. Stap voor stap vervolg ik mijn weg. Ik ben veel in de stilte en ik laat me inspireren door boeken en webinars. Ik ontmoet ervaren ondernemers die me bevragen. Ieder gesprek geeft richting. Tot ik merk ik dat ik iemand nodig heb die langere tijd met mij oploopt. Ik neem een businesscoach in de armen die me verder op weg helpt. Waar ik lang stil was op LinkedIn, voel ik nu de vrijmoedigheid om mijn ervaringen te delen. Mijn roeping is nu om jóu te helpen om werk te maken van jóuw roeping.  

Vertrouwen

Is het spannend om in deze Corona-tijd daadwerkelijk voor jezelf te beginnen? Eigenlijk niet. Je zult een diepe vrede en vertrouwen ervaren. Als je innerlijke stem wordt aangestuurd door Gods stem, zul je ontdekken dat wat je doet, al lang is voorbereid.

En wat is jouw verhaal?